Intrebari frecvente

1. Ce este poligraful?

Cuvantul poligraf in sine inseamna pur si simplu “multe scrieri”. Ceea ce astazi ne referim ca fiind un poligraf este un instrument stiintific ce este capabil sa inregistreze simultan mai multi indicatori fiziologici ai corpului tau. Specialistul poligraf analizeaza datele fiziologice la intrebarile relevante care au fost prezente in test si da un aviz in scris care stabileste daca clientul a dat sau nu a dat raspunsuri adevarate la aceste intrebari relevante.

2. Cat timp dureaza o examinare?

Cele mai multe examinari poligraf dureaza intre 60 si 120 de minute.
3. In ce consta o examinare poligraf?

Exista 3 faze distincte ale examinarii poligraf:

  • Discutia Pre-Test: examinatorul poligraf va va explica drepturile dumneavoastra legale si natura voluntara a examinarii. Apoi va urma o analiza de informatii de fond pentru a evalua eligibilitatea dumneavoastra pentru examinare. Examinatorul va va ajuta in formularea intrebarilor si va va exlica modul in care functioneaza instrumentul poligraf (durata aproximativa: 40 de minute).
  • Testarea: examinatorul va va aduce la cunostinta toate intrebarile testului si va va explica modalitateade functionare a aparatului si se va semna o Declaratie de Consimtamant la Examinare(prin care subiectul isi da acordul in scris pentru a fi supus acestui test). Apoi, mai multe teste poligraf(maxim 3) vor fi efectuate prin administrarea chestionarului stabilit (durata aproximativa: 30 de minute).
  • Discutia si Analiza Post-Test: examinatorul va analiza diagramele poligraf si va face un raport , care va fi inmanat clientului (durata aproximativa: 40 de minute).

4. Care este taxa pentru examinarea poligraf?

  • Taxa de examinare poligraf variaza in functie de complexitatea cazului supus examinarii si de numarul de persoane examinate (intre 300lei si 1000lei/ pentru un numar mai mare de testari preturile pot suporta modificari);
  • Cabinetul nostru va garanteaza CELE MAI MICI TARIFE, astfel incat nici un caz sa nu ramana nerezolvat;
  • Taxa pentru o examinare poligraf este insa infinit mai mica in comparatie cu pagubele la care va expuneti prin nerealizarea unei testari poligraf sau in comparatie cu suferintele pricinuite de necunoasterea adevarului.

5. Ce este inclus in pretul testului?

Pretul include interviul pre-test, formularea intrebarilor, testarea propriu-zisa, analiza biodiagramelor si realizarea unui raport scris cu concluziile testarii poligraf.

6. Va afecta nervozitatea subiectului rezultatul testarii poligraf?

Nu. Este de asteptat ca toata lumea care trece printr-o examinare poligraf sa fie anxioasa si sub o anumita presiune. Nervozitatea va deveni o parte din valoarea initiala de calibrare si nu va afecta rezultatul.

7. Cat de exacte sunt examinarile poligraf?

Au fost foarte multe studii de-a lungul anilor, care au demonstrat validitatea, acuratetea si fiabilitatea examinarilor poligraf. Desi poligraful este foarte exact, metoda nu este infailibila si apar erori care pot fi cauzate de factori multipli, ca de exemplu:

  • Examinator poligraf neexperimentat
  • Anormalitatea fizica si psihica a clientului la momentul examinarii poligraf
  • Folosirea unor intrebari vagi
  • Interpretare gresita a datelor fiziologice ale graficelor

Prin urmare, este foarte important pentru clienti sa gaseasca un examinator competent si certificat care si-a stabilit credibilitatea. In plus, examinatorul poligraf trebuie sa fie, de asemenea, membru al unei organizatii poligraf acreditate ( Colegiul Psihologilor).

8. Sunt examinarile poligraf confidentiale?

Da. Toate examinarile poligraf sunt strict confidentiale. Clientul va preciza, in scris, daca doreste sa dezvaluie concluziile examinarii poligraf. Chiar si in acest caz, singurele informatii care vor fi dezvaluite sunt legate numai de rezulatul examinarii poligraf.

9. In ce localitati se pot realiza testele la poligraf (detector de minciuni)?

Deoarece se foloseste tehnica poligraf cea mai performanta in domeniu, este posibila realizarea testelor poligraf in conditii de acuratele maxima si in alte locatii special amenajate in acest sens. Testarile poligraf se pot realiza prin deplasarea specialistului nostru poligraf in toate judetele si orasele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *