Alina Cotigă - cabinet individual de psihologie

Alina Cotigă - cabinet individual de psihologie

Profesionalism - Experiență - Acreditare

Programare

1. Ce este poligraful?

Cuvâăntul poligraf în sine înseamn pur și simplu “multe scrieri”. Ceea ce astăzi ne referim ca fiind un poligraf este un instrument științific ce este capabil să înregistreze simultan mai mulți indicatori fiziologici ai corpului tău. Specialistul poligraf analizează datele fiziologice la întrebările relevante care au fost prezente în test și dă un aviz în scris care stabilește dacă clientul a dat sau nu a dat răspunsuri adevărate la aceste întrebări relevante.


2. Căt timp durează o examinare?

Cele mai multe examinări poligraf durează intre 60 si 120 de minute.


3. În ce constă o examinare poligraf?

Există 3 faze distincte ale examinării poligraf:

  • Discuția Pre-Test: examinatorul poligraf vă va explica drepturile dumneavoastră legale și natura voluntară a examinării. Apoi va urma o analiză de informații de fond pentru a evalua eligibilitatea dumneavoastră pentru examinare. Examinatorul vă va ajuta în formularea întrebărilor și vă va exlica modul în care funcționează instrumentul poligraf (durată aproximativă: 40 de minute).
  • Testarea: examinatorul vă va aduce la cunoștință toate întrebările testului și vă va explica modalitatea de funcționare a aparatului și se va semna o Declarație de Consimțământ la Examinare (prin care subiectul își dă acordul în scris pentru a fi supus acestui test). Apoi, mai multe teste poligraf (maxim 3) vor fi efectuate prin administrarea chestionarului stabilit (durată aproximativă: 30 de minute).
  • Discuția și Analiza Post-Test: examinatorul va analiza diagramele poligraf și va face un raport , care va fi înmânat clientului (durată aproximativă: 40 de minute).

4. Care este taxa pentru examinarea poligraf?

  • Taxa de examinare poligraf variază în funcție de complexitatea cazului supus examinarii și de numărul de persoane examinate (intre 300 lei si 1000 lei/ pentru un număr mai mare de testări prețurile pot suporta modificări);
  • Cabinetul nostru vă garantează CELE MAI MICI TARIFE, astfel incât nici un caz să nu ramână nerezolvat;
  • Taxa pentru o examinare poligraf este însă infinit mai mică în comparație cu pagubele la care vă expuneți prin nerealizarea unei testări poligraf sau în comparație cu suferințele pricinuite de necunoașterea adevărului.

5. Ce este inclus in prețul testului?

Prețul include interviul pre-test, formularea intrebărilor, testarea propriu-zisă, analiza biodiagramelor și realizarea unui raport scris cu concluziile testării poligraf.


6. Va afecta nervozitatea subiectului rezultatul testării poligraf?

Nu. Este de așteptat ca toatș lumea care trece printr-o examinare poligraf să fie anxioasă și sub o anumită presiune. Nervozitatea va deveni o parte din valoarea inițială de calibrare și nu va afecta rezultatul.


7. Cât de exacte sunt examinările poligraf?

Au fost foarte multe studii de-a lungul anilor, care au demonstrat validitatea, acuratețea și fiabilitatea examinărilor poligraf. Deși poligraful este foarte exact, metoda nu este infailibilă și apar erori care pot fi cauzate de factori multipli, ca de exemplu:

  • Examinator poligraf neexperimentat
  • Anormalitatea fizică și psihică a clientului la momentul examinării
  • Folosirea unor întrebări vagi
  • Interpretare greșita a datelor fiziologice ale graficelor

Prin urmare, este foarte important pentru clienți să găseasca un examinator competent și certificat care și-a stabilit credibilitatea. În plus, examinatorul poligraf trebuie să fie, de asemenea, membru al unei organizații poligraf acreditate ( Colegiul Psihologilor).


8. Sunt examinările poligraf confidențiale?

DA. Toate examinările poligraf sunt strict confidențiale. Clientul va preciza, în scris, dacă dorește să dezvăluie concluziile examinării poligraf. Chiar și în acest caz, singurele informații care vor fi dezvăluite sunt legate numai de rezulatul examinării poligraf.


9. În ce localități se pot realiza testele la poligraf (detector de minciuni)?

Deoarece se folosește tehnica poligraf cea mai performantă în domeniu, este posibilă realizarea testelor poligraf în condiții de acuratețe maximă și în alte locații special amenajate în acest sens. Testările poligraf se pot realiza prin deplasarea specialistului nostru în toate județele și orașele.